Kruidenthee en Gezondheid
De invloed van kruidenthee op de gezondheid is al eeuwen bekend, hieronder een opsomming.
!

Venkel thee

!
Slijmoplossend, remt bacteriegroei. Krampstillend en gas drijvend bij lichte spijsverteringsstoornissen. Venkel heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en is dorstlessend. Ook geschikt voor kinderen. Venkel zou het gezichtsvermogen verbeteren, een einde maken aan de hik en zieke mensen hun gezonde gelaatskleur teruggeven. Bevat een stof die weldadig werkt bij hoesten, astma, kinkhoest en verkoudheid.

Brandnetel thee

!
Brandnetel is bloedzuiverend en helpt bij een goede vochthuishouding. Het helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het bloed en is ook goed voor de blaas. Daarnaast goede bron van vitamine A en C en bevat ijzer, kiezelzuur en magnesium. Ook befaamd om haar weldadige werking op de gewrichten

Kamille thee

!
Kamille is rustgevend en ondersteunt een goede spijsvertering en wordt vaak gebruikt voor mondspoelingen. Ook ondersteunt het een goede darmwerking.
Is geschikt voor dampbaden, als u verkouden bent of een voorhoofdsholte ontsteking heeft.

Anijs thee

!
Anijs bevordert de eetlust en geeft verlichting bij verkoudheid.

Munt thee

!
Stilt kramp gevoelens en bevordert de spijsvertering en verdrijft darmgassen.
Overmatig gebruik kan de slijmvliezen irriteren. De thee mag niet te vaak gedronken worden omdat dat op den duur nierklachten kan veroorzaken.

Zoethout thee

!
Goed voor doorbloeding en is verzachtend bij luchtweg infecties.

Kaneel thee

!
Kaneel heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en cholestrol niveau. Een stof in kaneel verbetert de werking van insulinereceptoren in vet- en spiercellen. Dat blijkt uit onderzoek van het Maryland Human Nutrition Center, een onderzoeksinstituut van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Volgens de onderzoekers helpt kaneel om een overschot aan glucose in het bloed te verminderen. Te lang rondlopen met zo'n overschot is schadelijk voor de nieren en leidt tot vermoeidheid, een verminderd gezichtvermogen en hartaanvallen.